Hal sóágyon recept

Recept elkészítése:

Hal sóágyon recept

Hozzávalók:
egy kilós fogas, lazac vagy pisztráng,
fél csokor petrezselyem,
fél csokor citromfű,
3 kg durva szemcséjű tengeri só,
három tojásfehérje,
1 dl víz,
20 dkg vaj,
egy citrom,
só,
feketebors.

Elkészítés:

      A megtisztított hal belsejébe töltjük a zöldfűszereket, jól összezárjuk a hasát, hogy só ne kerüljön bele. A tojásfehérjét elkeverjük a tengeri sóval, annyi vizet adunk hozzá, hogy formázható massza legyen. Sütőpapírral vagy alufóliával letakart sütőlapon vagy tűzálló tálban elterítjük a só egyharmadát, ráfektetjük a halat, és a maradék sóval befedjük. 250 fokra előmelegített sütőbe toljuk, fél óráig sütjük.
További tíz percig pihentetjük a halat, majd a kemény sóburkot feltörjük húsklopfolóval. A halat citromos vajjal fogyasztjuk. A lágy vajat kikeverjük két-három evőkanál citromlével, sóval, borssal, majd szilárddá hűtjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: