Zelleres burgonyasaláta – másképpen recept

Recept elkészítése:

Zelleres burgonyasaláta – másképpen recept

Hozzávalók:
60 dkg héjában főtt burgonya,
2 kisebb,
félig főtt zellergumó (40 dkg),
2 dl tejföl,
2 dl kefir,
1 púpozott teáskanál mustár,
1 kis fej vöröshagyma,
fél citrom leve,
4 evőkanál olaj,
ízlés szerint só és 1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:

      A meghámozott burgonyát kis kockákra vágva salátástálba teszem. A megtisztított zellert a kis darabokra vágott tisztított vöröshagymával, a mustárral, a sóval, a borssal, a citrom levével és az olajjal turmixgép poharában összezúzom, majd krémmé keverem. Ezután kevés cukorral ízesítem, végül a tejföllel és a kefirrel is összekeverem. Ezt a mártást ráöntöm a salátástálba rakott burgonyára. Jó átforgatom, és letakarva a hűtőszekrényben alaposan lehűtöm.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: