Szalonnás rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Szalonnás rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
15 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon),
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál finomliszt,
4 dl tejföl,
4 db egész tojás,
1 nagy fej vöröshagyma,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A tojásokat keményre főzöm és meghámozva apró kockákra vágom. A főtt burgonyát hámozás után nagyon vékony karikákra szeletelem. Közepes nagyságú tepsibe beleterítem a krumpli karikákat, arra rászórom a tojáskockákat és betakarom a vékonyka csíkokra vágott császárhússal. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, és zsemleszínűre pirítva gyors keverés közben lehúzom a tűzről, majd belekeverem a tejfölt. Ezután hozzáadom a maradék olajon megfonnyasztott, nagyon apróra metélt vöröshagymát és jól összekeverem. A burgonyára ráöntöm a tejfölös-hagymás mártást és a tepsit betakarva, előmelegített forró sütőbe tolom. Közepes lángon, egy órán keresztül párolom, ezután a fedőt levéve, piros-ropogósra pirítom a tetejét. Salátát feltétlenül kínáljanak hozzá!

Elkészítési ideje: 120 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: