Sonkás-tojásos burgonyaleves recept
Hozzávalók:
30 dkg tisztított burgonya,
10 dkg gépsonka vagy sovány,
füstölt főtt tarja (esetleg egyéb,
csont nélküli főtt füstölt hús),
2 db keményre főtt tojás,
2 db marhahúsleves-kocka,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 dl tej (vagy tejszín,
esetleg fele tej,
fele tejszín),
1 teáskanál finomliszt,
só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát kis kockákra vágom, és fazékba téve felöntöm nyolc deci vízzel. Megsózom, megborsozom, beleteszem a marhahúsleves-kockát és puhára főzöm. A megtisztított kemény tojásokat és a főtt tarját egyforma kis kockákra vágom, majd beleteszem a már megfőtt levesbe. A tejjel a lisztet simára keverem és beleöntöm. Folytonos keverés közben felforralom és legalább öt percig főzöm, végül beleszórom a megmosott és finomra metélt petrezselyem zöldet, de a lángról lehúzom. Nem forralom, csak lefedem, és állni hagyom tíz percig. Ezután tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges