Olaszos burgonyaleves recept

Recept elkészítése:

Olaszos burgonyaleves recept

Hozzávalók:
40 dkg burgonya,
2 db marhahúsleves-kocka,
2 gerezd fokhagyma,
15 dkg kifejtett zöldborsó (lehet friss vagy mirelit,
vagy konzerv),
2 nagy paradicsom,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál szárított bazsalikom (vagy két ágacska friss),
1 mokkáskanál rozmaring.

Elkészítés:

      A megtisztított és karikákra vágott burgonyát egyliternyi vízbe teszem és belerakom a húsleveskockákat. Az összezúzott fokhagymával, a rozmaringgal, a törött borssal, a sóval és a bazsalikommal fűszerezem, majd puhára főzöm. Ezután hozzáadom a megmosott és kis kockákra vágott paradicsomot meg a zöldborsót. (Ha konzerv zöldborsót használok, akkor azt nem kell tovább főzni, hanem az étel befejezésekor levével együtt kell a levesbe beletenni.) Addig főzöm, amíg a zöldborsó megpuhul, ez néhány perc csupán. Két evőkanál burgonyát kiveszek a levesből, és fél deci lével együtt péppé zúzom, majd visszatéve, még egyszer felforralom. Forrón tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: