Mexikói krumpli-saláta recept

Recept elkészítése:

Mexikói krumpli-saláta recept

Hozzávalók:
1 zacskó (50 dkg) mirelit) mexikói zöldségkeverék,
40 dkg héjában főtt burgonya,
1 mokkáskanál erős paprika (chili vagy cseresznyepaprika-krém),
másfél dl ketchup,
másfél dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 evőkanál citromlé,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só,
1 teáskanál porcukor,
csipetnyi tört köménymag.

Elkészítés:

      A ketchupot összekeverem a tejföllel, a citromlével, az erős paprikával, az olajjal, a törött borssal, a porcukorral és kevés sóval. A zöldséget sós vízben vagy gőzben (a kuktában, betéten) félpuhára főzöm, majd még melegen beleforgatom a csípős mártásba. Hozzáteszem a meghámozott és kis kockákra vágott főtt burgonyát, és ez egészet jól összekeverve hagyom hűlni. Ezután szorosan lefedve legalább fél napig érlelem a hűtőszekrényben.

Elkészítési ideje: kb. 1 óra 10 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: