Májpástétomos rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Májpástétomos rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
20 dkg májpástétom (amit szeletelni lehet),
10 dkg füstölt szalonna,
2 db savanykás, jóízű alma,
2 közepes fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 evőkanál konyak (ez el is maradhat, de ha van, ez nagyon különlegessé varázsolja az ételt),
1 teáskanál majoránna,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál finomliszt,
1 dl tej,
2 evőkanál olaj a tepsi kenéséhez,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött bors.

Elkészítés:

      A burgonyát megmosom, és héjában megfőzöm, majd még melegen meghámozom. A tepsit az olajjal kikenem és belekarikázok egy vékony réteg burgonyát. Megsózom. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, a májpástétom bőrét lehúzom, és vékony csíkokra metélem, az almát megmosom, kicsumázom és héjastól ugyancsak felcsíkozom. A tejfölt a tejjel és a liszttel simára keverem, a sóval és a borssal ízesítem, majd belekeverem a megmosott és felaprított petrezselyem zöldet, valamint beleöntöm a konyakot. A burgonyarétegre ráhintek egy réteg májcsíkot, rászórom a majoránnát és a füstöltszalonna-darabkákat, rákarikázom a megtisztított vöröshagymát, majd almacsíkokkal szórom be. A tejfölös öntetből három evőkanállal rálocsolok, ezután ismét burgonyával folytatom a rétegezést. A már leírt sorrendben telerakom a tepsit, a tetejét pedig megöntözöm a maradék tejfölös-fűszeres öntettel. Előmelegített forró sütőbe téve, de kis lángon egy órán keresztül fedő alatt párolom az ételt.

Elkészítési ideje: kb. 120 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: