Májas burgonyaleves recept

Recept elkészítése:

Májas burgonyaleves recept

Hozzávalók:
40 dkg burgonya,
1 kis doboz (5 dkg) marhamáj krém,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl kefir,
1 teáskanál finomliszt,
1 teáskanál majoránna,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      A megtisztított burgonyát kis kockákra vágom, majd egy liternyi vízzel felteszem főni. Megsózom, megborsozom és beleszórom a majoránnát is. Míg a burgonya fő, a kefirrel és fél deci vízzel simára keverem a májkrémet meg a lisztet, ezután pedig a forrásban lévő levesbe öntve, folytonos keverés közben besűrítem. Öt percig forralom és forrón tálalom.

Elkészítés ideje: kb. 40 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: