Gombás burgonyasaláta recept

Recept elkészítése:

Gombás burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya,
25 dkg apró szemű gomba,
3 közepes fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
ízlés szerint só,
ecet,
1 teáskanál mustár,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál salátaolaj,
csipetnyi cukor.

Elkészítés:

      A héjában főtt burgonyát kis kockákra vágom és salátástálba teszem. A megtisztított, de egészben hagyott gombát (ha elég apró) ecetes-sós, forrásban lévő vízbe téve tíz percig főzöm, majd leszűröm és hagyom kihűlni. (Ha a gombafejek nagyok, akkor kis kockákra vágva főzöm meg.) Közben a megtisztított vöröshagymát ugyancsak apróra kockázom és megsózom, ezután pedig jól összeforgatom. A tejfölt összekeverem az olajjal, a mustárral, a zúzott fokhagymával és a megmosott, lecsöpögtetett, finomra metélt petrezselyemzölddel, ezután a törött borssal, a sóval és kevés cukorral ízesítem. A salátástálba rakott gombás burgonyára és hagymára öntöm, ezután jól átforgatom és szorosan lefedve (hogy a hagymaszag ne árassza el a hűtőszekrényt) két órán keresztül érlelem.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: