Genfi saláta recept

Recept elkészítése:

Genfi saláta recept

Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
1 kicsi (15 dkg) zellergumó,
25 dkg kígyóuborka,
10 dkg kemény,
apró paradicsom,
2 kemény fejes saláta,
1 húsos zöldpaprika,
10 dkg ementáli sajt,
másfél dl sűrű majonéz,
fél dl tejszín,
1 citrom,
ízlés szerint só és csipetnyi cukor,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      Először elkészítem a saláta mártását: a majonézt simára keverem a tejszínnel, a citromlével, a sóval és a borssal, majd lefedve a hűtőszekrénybe teszem. A burgonyát héjában megfőzöm, és még melegen meghámozva hagyom kihűlni. A zellert nagyon gondos tisztítás után egészben félpuhára párolom, és ugyancsak hagyom kihűlni. A megmosott kígyóuborkát és a megmosott, kicsumázott zöldpaprikát lehetőleg egyforma vékony metéltre vágom, és salátástálra teszem. A sajtot felcsíkozom. A kihűlt burgonyát és a zellert is metéltre vágom, majd az egészet a salátástálban összekeverem a tejszínes mártással. Jól átforgatom, és a hűtőszekrényben lehűtöm a megmosott, leveleire szedett, megszárított, és a csíkokra vágott fejes salátával együtt. Közvetlenül tálalás előtt keverem csak össze a salátacsíkokkal és azonnal tálalom. (Azért nem szabad előbb belekeverni a fejes salátát, mert ha fél óránál hosszabb ideig áll, összeesik és megpuhul, löttyedt lesz.)

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: