Erdélyi krumpli-saláta recept

Recept elkészítése:

Erdélyi krumpli-saláta recept

Hozzávalók:
75 dkg héjában főtt burgonya,
2 db keményre főtt tojás,
25 dkg aromás, savanykás alma,
2 dl tejföl,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 kemény, ress fejes saláta,
1 citrom,
1 teáskanál szárított kakukkfű,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A meghámozott, kockákra vágott burgonyát salátástálba rakom. Hozzáteszem a megmosott, kicsumázott, de héjas, ugyancsak kockákra vágott almát, amelyet a darabolás után azonnal meglocsolok citromlével, hogy ne barnuljon meg. A meghámozott kemény tojásokat és a megtisztított vöröshagymát is felkockázom, és az almás burgonyához teszem. A megmosott, és lecsöpögtetett zöldfűszereket, finomra metélem, majd a tejfölbe keverem. Citromlével, borssal és sóval (esetleg kevés cukorral) ízesítem, ráöntöm a salátástálba tett zöldségekre, ezután jól átforgatva lefedem, és a hűtőszekrényben néhány órán keresztül érlelem. Csak közvetlenül tálalás előtt keverem bele a megmosott, lecsöpögtetett és csíkokra vágott fejes salátát.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: