Céklás burgonyasaláta recept

Recept elkészítése:

Céklás burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya,
30 dkg savanykás, aromás alma,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 dl joghurt (vagy kefir),
4 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 evőkanál frissen reszelt tormagyökér,
fél liter ecetes-tormás céklasaláta-lé,
csipet tört köménymag,
ízlés szerint só,
1-2 evőkanál porcukor.

Elkészítés:

      A cékla lébe belekeverem a sót, az egyik megtisztított és lereszelt vöröshagymát, majd beleteszem a meghámozott, kockára vágott főtt burgonyát. Legalább egy éjszakán át, hagyom állni benne, de ha a burgonya hosszabb ideig ázik, az sem baj, természetesen a hűtőszekrényben legyen! A saláta fogyasztása előtt a joghurtot összekeverem a reszelt tormával, a törött borssal, a köménymaggal, a sóval, a cukorral és az olajjal, majd a leszűrt cékla léből két-három evőkanálnyival ízesítem. A lecsöpögtetett burgonyakockákat salátástálba teszem, hozzárakom a megmosott, kicsumázott, és héjastól felkockázott almát, a nagyon apróra vágott maradék vöröshagymát, és ráöntöm a tormás mártást. Jól átkeverem, és egy-két órai hűtés-érlelés után teszem az asztalra. Ha a tormagyökér fonnyadt, gumiszerű, akkor egy éjszakára ajánlatos tiszta, hideg vízbe beáztatni. Másnapra beszívja a vizet (illetve annak egy kis részét), ezért könnyebben meg lehet hámozni és reszelni!

Elkészítési ideje: kb. 55 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: