Burgonyás zöldségsaláta recept

Recept elkészítése:

Burgonyás zöldségsaláta recept

Hozzávalók:
50 dkg héjas burgonya,
25 dkg zöldbab,
25 dkg tisztított karfiol,
20 dkg jó kemény,
apró paradicsom,
2 dl tejföl (vagy joghurt),
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött bors,
2 csokor friss, zöld kapor,
fél citrom leve,
csipet cukor.

Elkészítés:

      A burgonyát héjában megfőzöm, a megtisztított zöldségeket pedig külön-külön gőzben (vagy nagyon kevés sós vízben) félpuhára párolom és hagyom kihűlni. A meghámozott főtt burgonyát apró kockákra vágva lehetőleg többrészes salátástál egyik mélyedésébe halmozom, a többi mélyedésbe teszem a párolt zöldségeket és a kis kockákra vágott paradicsomot, külön-külön. (Ha nincs osztott táluk, akkor egy nagyobb pecsenyéstálra külön-külön halmokba rakják!) A tejfölt összekeverem a citromlével, a megmosott és lecsöpögtetett, nagyon apróra vágott kapor háromnegyed részével, majd a sóval és a csipetnyi cukorral ízesítem. A mártást ráöntöm a saláta alkotórészeire, és a maradék kaporral meghintve folpack fóliával jó szorosan letakarom. Hűtőszekrénybe teszem egy-két órára.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: