Burgonyafánk recept
Hozzávalók:
30 dkg héjában főtt burgonya,
3 db egész tojás,
5 dkg finomliszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
késhegynyi sütőpor,
bő olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A még forró főtt burgonyát meghámozom és összetöröm, majd hozzáadom az előzőleg sóval és a szerecsendió-virággal kikevert tojássárgáját, a megmosott és finomra vágott petrezselyem zöldet, a lisztet és a sütőport. Végül beledolgozom a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszából olajba mártott evőkanállal kis fánkokat szaggatok a forró zsiradékba, és mindkét oldalát pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem, és tálalásig melegen tartom. (A legegyszerűbb, ha papírtörülközőre rakják a fánkokat, amely a felesleges olajat beszívja.)
Elkészítési ideje: kb. 70 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges