Chow Gai See Mein recept

Recept elkészítése:

Chow Gai See Mein recept

Elkészítés:

      Ez az étel a legtöbb chop suey házban a legkedveltebb étel. Sült tésztát jelent apróra vágott csirkével. Chop suey-val kiegészítve olyan étel, ami egyértelmûen keleti és különösen ízletes.

Tisztítsunk meg egy 1 kg-os csirkét, és csontozzuk le. A bõrét tegyük félre, a húst vágjuk apróra. Süssük meg serpenyõben, olívaolajat vagy kínai mogyoróolajat használva. Míg a csirke sül, vagdaljunk fel három szár zellert nagyon apróra, és fél tucat vízigesztenyét. Ha a csirke barna, adjuk hozzá a zellert, vízigesztenyét, és egy csésze levest, amit a csirke csontjából, bőréből, szívébõl, májából és zúzájából készítettünk. Fõzzük 10 percig, aztán adjunk hozzá három evõkanál szójaszószt és fél tucat jól összevágott fehér gombát. Egy evõkanál kukoricalisztet keverjünk el hideg vízben, adjuk hozzá.

Rendezzük el a forró tésztát egy tálon, és takarjuk be a csirke chop suey- val. A tálaláshoz süssünk meg egy felvert tojást, sózva, borsozva, mint ha palacsintát sütnénk. Vágjuk vékony csíkokra, vágjunk egy kis fehér csirkehúst és zöldhagymát szintén csíkokra. Szórjuk meg velük az egészet, és teával tálaljuk.

Sertés, marha, borjú, homár vagy rák chow mein készíthetõ egyszerûen úgy, hogy akármelyiket a csirke helyett használjuk.

Azoknak, akik szeretik a nagyon zöldséges ételeket, ez a fogás rendkívül ajánlott.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: