Rozsláng recept
Hozzávalók:
60 dkg Graham-liszt
30 dkg rozsliszt
10 dkg szójaliszt
4 dkg élesztő
kevés só
0.5 dl étolaj
ízlés szerint köménymag
kávéskanál méz
1 l langyos víz.
Elkészítés:
Az élesztőt kevés mézes, langyos vízben feloldjuk, 1 evőkanál lisztet keverünk hozzá, majd langyos helyen megkelesztjük. A langyos lisztet átszitáljuk, sóval, köménymaggal elkeverjük. A megkelt élesztőt hozzáöntjük és a vízzel tésztává dagasztjuk, közben az étolajat fokozatosan ráöntjük és a tésztába dolgozzuk. Ez után letakarjuk- és 40-50 percig kelesztjük. Ez idő letelte után megformázzuk, olajjal kikent tepsibe rakjuk, 15 20 percig meleg helyen kelesztjük, majd előmelegített, közepes erősségű tűzön 50-60 percig sütjük.
Elkészítés ideje: 2óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges