Rozskenyér búzacsírával recept

Recept elkészítése:

Rozskenyér búzacsírával recept

Hozzávalók:
80 dkg finomliszt
20 dkg rozsliszt
20 dkg búzacsira
4 dkg élesztő
10 dkg napraforgómag
1.5 dkg só
8,dkg vaj vagy margarin
2-3 evőkanál étolaj
1 tojás
4-5 dl meleg méz
1 evőkanál méz
1.5 dkg só.

Elkészítés:

      2 dl langyos vízzel 2 kanál lisztet, a mézet és az élesztőt összekeverjük, majd 20-25 percen át kelesztjük. A liszteket mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a búzacsírát, a sót, a tojást, az olvasztott vajat és az étolajat. Az egészet annyi langyos vízzel s a megkelt élesztővel dagasztani kezdjük, hogy közepes keménységű, inkább lágy tésztát kapjunk. Meleg helyre tesszük és letakarva 60 percen át kelesztjük. Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán belegyúrjuk a napraforgómagot. Ízlés szerint formázzuk és kizsírozott lisztezett tepsibe rakjuk. 40 percig ismét kelesztjük. Sütés előtt olvasztott vajjal megkenjük, késsel három-négy helyen megvágjuk. Előmelegített; közepesen meleg sütőben kb. 50-60 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 2óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: