Petrezselyemzöldes és snidlinges kenyér recept
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
5 dkg élesztő
10 dkg vaj
10 dk áttört, főtt burgonya
2 dkg só
az élesztő kelesztéséhez 2 szem kockacukor
1 tojássárgája
5 dkg vágott petrezselyemzöldje
5 dkg snidling.
Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört, főtt burgonyát, a sót. Az élesztőt langyos, cukros, kevés lisztes vízzel elkeverjük és hagyjuk megkelni. A kész kovászt a liszthez öntjük, és langyos vízzel lágy tésztát dagasztunk, közben az olvasztott vajat is hozzáadjuk. 45 percig letakarva a tésztát meleg helyen kelni hagyjuk. Miután megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és hozzáadjuk a "zöldeket". Ízlés szerint .formázzuk, 30 percig pihentetjük, tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben, 50-60 percig sütjük.
Elkészítés ideje: 2óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges