Magokkal ízesített kukoricakenyér recept
Hozzávalók:
80 dkg finomliszt
20 dk kukoricaliszt
4 dkg élesztő
2 evőkanál méz
4 dl tej és víz 3:1 arányú keveréke
1 dkg só
2 kávéskanál zellermag
1 kávéskanál zsálya
1 mokkáskanál majoránna
kevés vaj.
Elkészítés:
Az élesztőt, langyos, mézes, tejes vízben megkelesztjük. A liszteket átszitáljuk, a zellermagot, a zsályát, majoránnát és a sót hozzákeverjük. A megkelt élesztőt a liszthez öntjük, és a maradék tejes vízzel kemény tésztát dagasztunk. Ha kész, cipót formázunk belőle, és kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, letakarva, meleg helyen 60 percig kelesztjük. Ez idő letelte után olvasztott vajjal bekenjük, éles késsel három helyen bevágjuk. Előmelegített sütőbe helyezzük, közepes tűzön 40-50 percig sütjük. Közben 2-szer vagy 3-szor vízzel bepermetezzük.
Elkészítés ideje: 2óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges