Kolbászos kenyér recept
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
30 dkg szárazkolbász
10 dkg zsír
4 dkg élesztő
2 tojás
2 dl tejföl
só
tej
1 dkg cukor.
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük. Közben az átszitált lisztet . a zsírral elmorzsoljuk. A tojást összekeverjük a tejföllel, beletesszük a megkelt élesztőt és a sót. A lisztet az ízesített élesztős tejföllel jól összedolgozzuk, ha nem elég puha a tészta, tejet adunk hozzá. Állaga akkor jó, ha dagasztás közben .leválik a kezünkről és a felülete sima, fényes. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkára helyezzük, kinyújtjuk és rászórjuk a darált száraz kolbászt. Összehajtogatjuk, 25-30 percig letakarva pihentetjük. Ezt háromszor megismételjük. 25-30 perces pihentetések után kinyújtjuk, összehajtjuk. A végén vekni alakúra formáljuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 25 percig ismét pihentetjük. Végül tojássárgájával megkenjük és előmelegített sütőben, közepes melegen 60 percen át sütjük. Kolbász helyett ízesíthetjük a kenyeret darált töpörtyűvel, sonkával, pörkölttel: vagy löncshússal is.
Elkészítés ideje: 2óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges