Káposztás kenyér recept

Recept elkészítése:

Káposztás kenyér recept

Hozzávalók:
1 kg finomliszt
5 dkg élesztő
2 evőkanál étolaj
5-6 dl víz
30 dkg pirított káposzta
2 dkg só.

Elkészítés:

      A lisztet kissé felmelegítjük. A közepén mélyedést képezünk, belemorzsoljuk az élesztőt, langyos vízzel elkeverjük. Adunk hozzá kevés lisztet, letakarjuk, és meleg helyen 30-40 percig kelni hagyjuk. Ez után hozzáadjuk a szép sárgára pirított káposztát, a sót és annyi vizet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, amíg az edény falától elválik, majd meghintjük liszttel, letakarjuk, és meleg helyen 60 percig kelesztjük. Ez után lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk. Ízlés szerint formázzuk. Kizsírozott tepsibe tesszük és 30-40 percig ismét kelesztjük. A tészta felületét késsel megvágjuk, beolajozzuk, előmelegített sütőben, közepes melegen 50-60 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 2óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: