Graham-kenyér burgonyával recept

Recept elkészítése:

Graham-kenyér burgonyával recept

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
50 dkg Graham-liszt
10 dkg vaj
10 dkg burgonyapehely vagy
25 dkg főtt, áttört burgonya
3 dkg só
3-4 dl tej
tojássárgája
a tetejére lenmag.

Elkészítés:

      A megszitált langyos liszt közepébe mélyedést képezünk, és beleöntjük a langyos vízben feloldott élesztőt, majd letakarjuk és 60 percig kelni hagyjuk. Ha jó a kovász, akkor ráöntjük a burgonyapelyhet, a sót, a maradék lisztet, az olvasztott vajat és tejjel jól összedolgozzuk. Ezután a tésztát letakarjuk, 60 percig kelni hagyjuk. Ez idő (eltelte után átgyúrjuk, négy részre osztjuk és kisebb vekniket formázunk belőle, kizsírozott tepsibe tesszük, 30 percig kelesztjük, közvetlenül sütés előtt tojássárgájával bekenjük, lenmaggal megszórjuk. Előmelegített, közepesen meleg sütőben 25-30 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 2óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: