Ropogós csokitallér recept
Hozzávalók 60 darabhoz:
Tészta: 2 tojásfehérje,
10 dkg reszelt tejcsokoládé,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 késhegynyi fahéj,
20 dkg darált mogyoró.
Bevonat: félédes bevonó-csokoládé.
Elkészítés:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A többi hozzávalót elkeverjük a reszelt csokoládéval. A keveréket fokozatosan a felvert habhoz adjuk, és sima tésztává keverjük. A gyúródeszkát meghintjük cukorral, rátesszük a tésztát, és rudat formálunk belőle. Hideg helyen 2 órát pihentetjük. A rúdból vágott szeleteket sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A kész tallérokat a sütőlemezről levéve hűtjük ki.
Bevonat: megolvasztjuk a csokoládét, a tallérokat félig belemártjuk, majd rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges