Mézes-bábos Karácsonyra recept
Hozzávalók:
1 kg liszt,
1/2 kg porcukor,
6 tojás,
20 dkg méz,
késhegynyi szódabikarbóna,
ízlés szerint reszelt citromhéj,
szegfűszeg,
fahéj,
esetleg ánizs.
Elkészítés:
A bábozás előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát, s be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd nem ragad). A meglisztezett gyúródeszkán a vékonyra kinyújtott tetszés szerint szaggathatók süteményformákkal, vagy vághatók előrajzolt kartonpapírok mentén a különböző figurák. A csillagokra, báránykákra, szívecskékre, házikókra, bábukra, s más sütőformákra díszítésként kerülhet dióbél, mandula, mogyoró, mák, ánizs, cukorhabból nyomott minta.
A sütésnél nagyon kell figyelni, vigyázni, mert a vékony mézes tésztát hamar "megkaphatja" a forró sütő, megéghet. A karácsonyfadísznek szánt, vagy a lakásban dekorációként felakasztandó mézeskéket melegen kell átszúrni vastag tűvel, hogy cérnát lehessen fűzni beléjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges