Marcipán félholdak recept

Recept elkészítése:

Marcipán félholdak recept

Hozzávalók:
200 g nyers marcipánmassza,
75 g szitált porcukor,
150 g hámozatlan, őrölt mandula,
3 csapott tk. étkezési keményítő,
1 tojásfehérje,
30 g apróra vágott cukrozott citromhéj,
2 tk. narancs- vagy mandulalikőr,
fél tasak citrom aroma.

Elkészítés:

      200 g nyers marcipánmasszát 75 g szitált porcukorral, 150 g hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 30 g apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőrrel, fél tasak citrom aromával egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton egyenletes masszává eldolgozzuk. Porcukorral megszórt gyúródeszkán szűk 1 cm vastagra kinyújtjuk, félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: