Karácsonyi sütemény 2. recept

Karácsonyi sütemény 2. recept

Hozzávalók:
25 dkg margarin,
20 dkg cukor,
1 csomag vaniliás cukor,
1 csipet só,
4 tojás,
20 dkg darált dió,
25 dkg liszt,
3 kiskanál sütőpor,
25 dkg porcukor,
2 kávéskanál őrölt kávé,
3 evőkanál konyak,
2-3 evőkanál víz,
dióbél a díszítéshez,
sötét csokimáz,
bonbon,
cukorka,
marcipán,
baracklekvár.

Elkészítés:

      A margarint habosra keverjük, majd a cukrot a vaniliás cukrot, sót és a tojást hozzáadjuk. Beletesszük az őrölt diót, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet. Egy tepsit kizsírozunk, a tésztát rásimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Időközben a porcukorból, őrölt kávéból, a konyakból és a vízből mázat kavarunk. A kész süteményt még forrón négyzetekre vagy háromszögekre vágjuk. A háromszögekre vagy dióbelet ragasztunk, vagy bevonjuk cukormázzal. Felmelegítjük a sötét csokoládét. Egy keveset nyomózacskóba teszünk belőle és csíkokat nyomunk vele a még nedves mázra. Gyufaszállal vonalat húzunk a csúcs irányába, mellette pedig lefelé. A "fenyőfákat" apró cukorkákkal díszítjük. A "csomagocskákhoz" a négyzet alakú tésztákat felmelegített lekvárral, majd cukormázzal vonjuk be és megszárítjuk. A marcipánmasszát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk és a "csomagocskákat" átkötjük vele.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók