Karácsonyi mézes torta recept

Recept elkészítése:

Karácsonyi mézes torta recept

Hozzávalók:
a tésztához:
80 dkg liszt,
2 db tojás,
30 dkg kristálycukor,
4 ek. tej,
6 dkg vaj,
6 ek. méz,
szegfűszeg
Hozzávalók a krémhez:
1 liter tej,
6 ek. liszt,
40 dkg margarin,
40 dkg kristálycukor
Díszítéshez:
marcipán és cukrozott gyümölcs.

Elkészítés:

      A tojást, cukrot, tejet, vajat, a mézet és az őrölt szegfűszeget vízgőzön habosra keverjük, majd a gőzről levéve hozzáadjuk a lisztet, és tésztává gyúrjuk. A tésztából 6 darab torta nagyságú lapot nyújtunk, kisütjük, és ha kihűlt, krémmel rétegesre töltjük. A krémhez a lisztet a cukorral és egy kevés hideg tejjel csomómentesre elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, és ha forr, a lisztes keveréket hozzáöntjük, és felfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda. Ezután lehűtjük, majd 40 dkg vajjal habosra keverjük.
A tetejét a saját krémjével lekenjük, cukrozott gyümölccsel, vagy karácsonyi marcipándísszel díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: