Recept elkészítése:
Karácsonyi mézes 3. recept
Elkészítés:
30 dkg lisztet összekeverünk 1 csomag sütőporral, belereszelünk 1 citrom héját, fűszerezzük 2 késhegynyi fahéjporral, 4 szem finomra tört szegfűszeggel, beleöntünk 25 dkg meleg mézet, és 1 tojással simára gyúrjuk. Lisztes gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Különféle formájú szaggatókkal kiszaggatjuk, vajazott tepsibe rakjuk, cukrozott vízzel megkenjük, majd mandulával (gondolom törve) díszitjük. Lassú tűzön sárgára sütjük. Fémdobozban sokáig friss vendégváró, de kitűnően beválik karácsonyfadísznek is.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges