Karácsonyi copf recept

Recept elkészítése:

Karácsonyi copf recept

Hozzávalók:
2 csomag mirelit leveles tészta,
10 dkg vegyes kandírozott gyümölcs,
5 dkg mazsola,
5 dkg mandula,
5 dkg vaj,
3 dkg cukor,
1 csipet fahéj,
15 dkg porcukor.

Elkészítés:

      A mazsolát, mandulát, gyümölcsöt a cukorral és a fahéjjal összevágva elkeverni, a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtani és a felolvasztott vajjal bekenni. Két egyenlő részre vágni és elosztani rajta a tölteléket. Ezután szorosan felcsavarni és hosszában félbevágni. Két-két csíkból, amit a vágott felükkel egymásnak háttal helyezünk, copfot csavarunk és a végeit lenyomkodjuk. Enyhén bezsírozott tepsibe tesszük és hagyjuk, hogy megemelkedjenek. Előmelegített sütőben 30-35 percig aranybarnára sütjük. A porcukrot néhány csepp citromlével és vízzel összekeverve mázat készítünk. A megsült copfokat ezzel bekenjük és rácson kihűtjük. Felmelegített citrommázat használunk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: