Görög karácsonyi kalács (Melomakaróni) recept

Görög karácsonyi kalács (Melomakaróni) recept

Hozzávalók:
2 dl finomított olívaolaj,
15 dkg cukor,
1-1,5 dl narancslé,
1 dl konyak,
75 dkg liszt,
2 mk. sütőpor.

Szirup: 2 dl víz,
20 dkg cukor,
20 dkg méz,
100 dkg vagdalt dió,
fahéj, ízlés szerint.

Elkészítés:

      Az olajat, cukrot, narancslét, konyakot jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, óvatosan sima tésztát gyúrunk belőle. Tojás nagyságú darabokra szaggatjuk, négyszögletesre nyújtjuk és összesodorjuk. Kikent tepsibe tesszük, közepes tűzön kb. 30 percig sütjük. A vizet a mézzel, cukorral felforraljuk, 5 percig főzzük. A sziruppal leöntjük a kalácsokat, 15 percig állni hagyjuk. Süteményes tálra szedjük, meghintjük dióval, megszórjuk fahéjjal.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók