Egyszerű rétes recept

Egyszerű rétes recept

Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt,
2 dkg zsír,
1 tojás,
só,
1 kávéskanál ecet.

Elkészítés:

      Ez a mennyiség egy kihúzásra elegendő, és kb. 5 adagnak megfelelő. A kihúzást egy nagyobb konyhaasztalon vagy ebédlőasztalon végezzük. A gyúródeszkán hólyagosra dolgozzuk a lisztet, a sót, a tojást, az ecetet és kb. 2 dl langyos vizet. A tésztából cipót formálunk, és lisztezett deszkán meleg lábassal letakarva 20-25 percig pihentetjük. Az asztalt leterítjük abrosszal, meghintjük liszttel, és az olvasztott zsírral megkent tésztát az asztal közepére téve, lisztezett ujjainkkal lassan kihúzzuk, minél vékonyabbra. A széleken levő vastag részt leszaggatjuk vagy levágjuk, a rétest pedig néhány percig szikkadni hagyjuk. Ezután zsírral meglocsoljuk, az előre elkészített töltelék-kel meghintjük. Az abrosz segítségével összegöngyölítjük. Kizsírozott tepsibe helyezzük, majd tojással megkenjük, és forró sütőben ropogósra sütjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók