Vecsési káposztás bab recept

Recept elkészítése:

Vecsési káposztás bab recept

Hozzávalók:
15 dkg tarkabab,
30 dkg füstölt csülök,
5 dkg füstölt szalonna,
10 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
30 dkg savanyú káposzta,
10 dkg füstölt kolbász,
2 dl tejföl,
só.

Elkészítés:

A tarkababot a felhasználás előtti napon beáztatjuk, majd a füstölt csülökkel együtt hideg vízbe feltesszük főni. A füstölt szalonnát apró kis kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, kevés pirospaprikával megszórjuk, és az egészet a fövő babhoz öntjük. Amikor a bab félig megpuhult, hozzátesszük a savanyú káposztát és a karikára vágott füstölt kolbászt. Amikor e tartalmas egytálétel készre főtt, cserépedényekbe átmerjük, mindegyik tálka ételt gazdagon meglocsolunk tejföllel és a kis tálkákat a forró sütőbe téve, jól egybefőzzük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: