Tejfölben sült töltött káposzta 1. recept

Recept elkészítése:

Tejfölben sült töltött káposzta 1. recept

Hozzávalók:
1,5 kg kicsontozott sertéstarja,
25 dkg füstölt szalonna,
20 dkg rizs,
1 nagy fej vöröshagyma,
20 db savanyúkáposzta-levél,
1,5 kg savanyú apró káposzta,
1,5 liter tejföl (nem tévedés!),
1 teáskanál csombor,
1 teáskanál pirospaprika,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
10 dkg zsír,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

A rizst átmossuk, lecsurgatjuk, majd félig megfőzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és a zsíron üvegesre sütjük. A húst kis kockákra vágjuk és összekeverjük a megfőtt rizzsel, a sült hagymával, sóval, borssal, pirospaprikával. Beletöltjük a savanyúkáposzta-levelekbe. A füstölt szalonnát hajszálvékony, nagy szeletekre vágjuk, és 6-7 literes beáztatott cserépedény (esetleg lábos) alját kirakjuk vele. Erre ráterítjük a savanyú káposzta felét, megszórjuk a csombor felével, sózzuk, borsozzuk, majd ráhelyezzük egymás mellé a töltelékeket. 6 dl tejföllel leöntjük, ezután beborítjuk a maradék savanyú káposztával, ezt is megfűszerezzük, végül nyakon öntjük a maradék tejföllel. Lefedve hideg sütőbe tesszük, és a lángot fokozatosan erősítve, közepes tűzön sütjük 3 órán keresztül. (Ha lábosban készítjük, akkor a tűzhely lapján felforraljuk a lefedett káposztát, majd forró sütőbe téve, közepes lángon sütjük.)

vissza a főoldalra

Receptek kategória: