Szerb rostélyos recept

Recept elkészítése:

Szerb rostélyos recept

Hozzávalók:
80 dkg rostélyos,(csont nélkül) só,
4 evőkanál zsír,
15 dkg vöröshagyma,
1 kávéskanál pirospaprika,
1-2 gerezd fokhagyma,
1 késhegynyi köménymag,
11/4 kg kelkáposzta,
15 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom.

Elkészítés:

A felszeletelt rostélyosokat kiverem, bevagdosom, megsózom, kevés forró zsírban mindkét oldalukon elősütöm, majd félre teszem. A sütőzsírban üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát. Rászórom a fűszerpaprikát és a zúzott fokhagymával együtt apróra vágott köménymagot. Kevés vízzel vagy csontlével felengedem, felforralom, és ebben párolom az elősütött rostélyosokat. Közben a megtisztított kelkáposztát cikkekre vágom sós vízben félig puhára főzöm és leszűröm. A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem. Ha a hús majdnem puha, hozzáadom a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Annyi vizet (vagy csontlevet) öntök rá, hogy az egészet ellepje. Készre főzöm. Az elkészült rostélyosokat utánizesítem. Tálaláskor a hússzeletekre halmozom a kelkáposztát. Sós burgonyával kínálom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: