Német ananászos káposztasaláta recept

Recept elkészítése:

Német ananászos káposztasaláta recept

Hozzávalók:
25 dkg fehér káposzta,
egy 1 kg-os ananászkonzerv,
1 kis szál póréhagyma,
9 ek. olaj,
só, őrölt fehérbors,
késhegynyi cukor,
2 citrom.

Elkészítés:

Legyaluljuk a káposztát, és enyhén besózva néhány óráig állni hagyjuk. Ezután összekeverjük a kis kockákra vágott ananásszal meg a zöldjétől megtisztított, vékonyra szelt póréhagymával. A citromléhez vékony sugárban - közben állandóan keverve - hozzácsurgatjuk az olajat, a borssal, cukorral ízesítjük, és adunk hozzá két kanálnyit az ananászkonzerv levéből. Ezzel a mártással keverjük össze a salátát (ha túl sok leve lenne, egy keveset leöntünk belőle), és egy napig érleljük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: