Különleges káposztasaláta recept
Hozzávalók:
75 dkg fejes káposzta,
3 nagy alma,
3 ecetes uborka,
15 dkg marinált paprika,
1 adag francia majonéz,
ecetes –sós - cukros páclé,
1-1 csapott kiskanál őrölt mustármag meg koriander.
Elkészítés:
Először négybe vágjuk a káposztafejet, majd a torzsájától megszabadítva, vékony laskára szeljük. Sós vízzel leforrázzuk, amit ecettel, cukorral ízesítünk. Közékeverjük a koriandert meg a mustármagot, és néhány napig érleljük. Tálalás előtt leszűrjük, elkeverjük a megtisztított, vékony lemezekre vágott almával, a felszeletelt uborkával meg marinált paprikával, és leöntjük a majonézzel, amelyet a káposzta páclevével mártás sűrűségűre hígítottunk. Még egy órára, jégre tesszük, s csak ezután tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges