Kapros töltött káposzta recept

Recept elkészítése:

Kapros töltött káposzta recept

Hozzávalók:
50 dkg lapocka,
50 dkg oldalas,
1 csülök (vagy láb),
1 nyers füstölt csülök,
20 dkg füstölt szalonna,
5 dl száraz fehérbor,
2 evőkanál kapor,
1 teáskanál csombor,
1 teáskanál pirospaprika,
5 dl tejföl,
10 szem fekete egész bors,
1,5 kg savanyú apró káposzta,
16-20 savanyúkáposzta-levél,
1 kis fej vöröshagyma,
ízlés szerint törött feketebors, só.

Elkészítés:

A savanyú káposztát átmossuk és lecsöpögtetjük. A lapockát megdaráljuk és összekeverjük a szalonna felével, amelyet nagyon apróra vágtunk, hozzáadjuk a megmosott és lecsöpögtetett rizst, sót, törött borsot, a megtisztított és megreszelt vöröshagymát, a pirospaprikát és jól összedolgozzuk. A káposztalevelekbe becsomagoljuk a tölteléket, és jó szorosan összecsavarjuk, hogy a töltelék ki ne folyhasson belőle. Nagy lábos alját kirakjuk a maradék füstölt szalonna hajszálvékonyra vágott szeleteivel, és egynegyed résznyi káposztát terítünk rá. Meghintjük csomborral és kaporral, majd megsózzuk, ezután ráfektetjük az előzőleg beáztatott és feldarabolt, kicsontozott füstölt csülköt és a friss csülköt. Megsózzuk, és beterítjük egy réteg káposztával. Ezt meghintjük csomborral és kaporral, megsózzuk, és sorban, egymás mellé helyezzük a töltelékeket. Erre újabb réteg káposztát teszünk, majd a feldarabolt oldalassal fedjük be. Sózzuk, borsozzuk, végül a maradék káposztát rátéve, rászórjuk a csombort és a kaprot, meg az egész borsot. Leöntjük a borral, amelyet annyi vízzel egészítünk ki, hogy az egészet ellepje. Lefedve először közepes lángon főzzük, és ha felforrt, takaréklángon folytatjuk két és fél óráig: Tálaláskor tejfölözzük ezt a különlegesen finom töltött káposztát.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: