Káposztasaláta 1. recept

Recept elkészítése:

Káposztasaláta 1. recept

Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta,
2 fej vöröshagyma,
olaj,
só,
ecet,
cukor,
1 mokkáskanál mustármag.

Elkészítés:

A káposztát finom metéltre vágjuk vagy legyaluljuk. Besózva legalább fél napig - de lehet tovább is - állni hagyjuk, majd összekeverjük a vékony laskára vágott hagymával, a mustármaggal, és szorosan üvegbe tömve leöntjük ecetes-cukros vízzel. Néhány napig lefedve állni hagyjuk. Mindig csak annyit keverünk össze 1-2 ek. olajjal, amennyit az asztalra adunk. Érdemes nagyobb mennyiségben készíteni, mert 1-2 hétig is eláll, és közben csak tovább javul az íze.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: