Eredeti erdélyi töltött káposzta recept

Recept elkészítése:

Eredeti erdélyi töltött káposzta recept

Hozzávalók:
50 dkg lapocka,
10 db savanyú káposztalevél,
50 dkg kocsonyahús (nyers sertésfül, farok, fejhús),
2 kg savanyú, aprókáposzta,
10 dkg rizs,
50 dkg nyers füstölt oldalas,
50 dkg dagadó,
1 kisfej vöröshagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
8 dl tejföl,
3 dkg liszt,
ízlés szerint őrölt fekete bors,
2 evőkanál olaj,
só.

Elkészítés:

Előkészítés: Nagy vasfazekat (vagy beáztatott cserépedényt) olajjal kikenek, és liszttel meghintem.
A töltelékhez, a dagadót megdarálom, összekeverem a nyers, megmosott és kissé lecsurgatott rizzsel, pirospaprikával, a megtisztított és lereszelt hagymával, sóval, borssal, majd szorosan becsomagolom a vastag ereitől megtisztított savanyú káposztalevélbe.
Elkészítése: Az apró káposzta egyharmad részét elterítem a fazék alján, erre ráteszem a megmosott és feldarabolt kocsonyahúst, valamint az előzőleg egy éjszakán át vízben vagy tejben áztatott, darabokra vágott füstölt oldalast. Erre a következő réteg savanyú káposztát terítem. Megsózom, meghintem borssal, majd beborítom a megtöltött savanyú káposztalevelekkel. Erre nyers, felszeletelt lapockát helyezek, végül beborítom a maradék apró káposztával. Megsózom, meghintem borssal, és 5 dl tejföllel nyakon öntöm. Az edényt lefedem, és forró sütőbe teszem. Legalább 3 órán keresztül sütöm közepes lángon. Tálaláskor a tányérján ki-ki megtejfölözi.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: