Disznótoros töltött káposzta recept

Disznótoros töltött káposzta recept

Hozzávalók:
60 dkg darált sertés hús,
40 dkg sertésborda,
40 dkg kolbász,
20 dkg tokaszalonna,
1 kg savanyú káposzta,
10 dkg rizs,
20 dkg zsír 1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
I dl kifli,
3 dkg pirospaprika,
só, bors, majoránna,
3 tojás.

Elkészítés:

A darált húst a félig megpárolt rizzsel tálba tesszük, a fele vöröshagymával, a fokhagymával, sóval és a többi fűszerrel, valamint a tojásokkal jól összegyúrjuk. Káposztalevelekbe töltjük, henger alakura formáljuk, két végét benyomkodjuk. A vöröshagyma másik felét megpároljuk, a savanyú káposztát belerakjuk, egy kissé átpároljuk, majd rárakjuk a tölteléket, a tokaszalonnát, erre az elősütött bordákat és a kolbászokat. Káposztával letakarjuk. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk. Közben többször felrázzuk, nehogy lesüljön. Tejfölből, lisztből habarást készítünk, a puha húst és a töltelékeket kiszedjük, és a káposztát a tejfölből és lisztből készült habarással felforraljuk. tálaláskor tejföllel külön is meglocsolhatjuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók