Recept elkészítése:
Almás káposztasaláta 2. recept
Hozzávalók:
40 dkg savanykás alma,
30 dkg fejes káposzta,
2 dl kefir,
2 evőkanál olaj,
ízlés szerint ecet vagy citromlé,
cukor, só,
1 késhegynyi őrölt köménymag.
Elkészítés:
Az almát megmosom és kicsumázom, majd nagy lyukú reszelőn héjastul lereszelem. Azonnal meglocsolom citromlével vagy ecettel, nehogy megbarnuljon. A fejes káposztát megtisztítom, és torzsáját kivágom, majd ugyancsak lereszelem és megsózom. A mártáshoz a kefirt elkeverem az olajjal, kevés citromlével, csipetnyi cukorral, köménymaggal, majd ráöntöm a káposztára. Hozzákeverem a citromos almát is, és két órán át, érlelem a hűtőszekrényben, időnként átforgatva.
Elkészítés ideje: 25 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges