Tojáslepény (omlett) zöldborsóval recept

Recept elkészítése:

 Tojáslepény (omlett) zöldborsóval recept

Hozzávalók:
12 db tojás,
1 dl tejszín,
8 dkg vaj,
20 dkg zöldborsó,
1 csomó zöldpetrezselyem,
1 dkg cukor,
só.

Elkészítés:

      A megmosott tojásokat keverőtálba ütjük és megsózzuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és habverővel jól összekeverjük. Egy megfelelő nagyságú serpenyőben vajat hevítünk, majd amikor jó forró, beleöntjük a tojásokat. Forró sütőbe tesszük, és néhány perc alatt készre sütjük. Közben a főtt zöldborsót leszűrjük. Kisebb edényben felolvasztunk 3 dkg vajat, beletesszük a zöldborsót, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, sóval és egy nagyon kevés cukorral ízesítjük. Mérsékelt tűzön a zöldborsót jól átforrósítjuk. Az elkészült tojáslepény közepébe halmozzuk a párolt zöldborsót. Lapátkanál segítségével a lepény egyik felét felhajtjuk, hogy félhold alakot kapjunk, majd az egészet ügyesen egy előmelegített tálra borítjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: