Fekete-fehér tészta recept

Recept elkészítése:

Fekete-fehér tészta recept

Hozzávalók:
35 dkg liszt,
15 dkg zabpehely,
20 dkg cukor,
2 db tojás,
25 dkg margarin,
3 dkg kakaópor,
1 evőkanál tej,
csipet só.

Elkészítés:

      A lisztet a zabpehellyel, a cukorral, a tojással és a sóval sima tésztává gyúrjuk. A tésztát megfelezzük, az egyik felét félretesszük, a másik feléhez hozzákeverjük a kakaóval elkevert tejet. Fél óráig állni hagyjuk. Ha csigaformát akarunk készíteni, akkor a fehér és sötét tésztát egyforma nagy téglalapra nyújtjuk. A világos tésztát vízzel bekenjük, és rátesszük a sötét tésztát. A hosszabbik oldalánál felgöngyöljük, és tekercset jól lehűtjük. Sakktábla alakot is készíthetünk, akkor a világos és sötét tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. A tészta egy részét felvágatlanul hagyjuk. Három egyforma színű csíkot egymás mellé rakunk, és kettő másik színűt föléhelyezünk. Így a sötét és világos csíkok váltakoznak. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, és körbeborítjuk vele a csíkokból álló halmocskát. Ezt is hidegre rakjuk. A csigáknak szánt tekercset vagy a sakktáblaszerű tésztát felszeleteljük, és 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: