Krumplileves Frank módra recept

Recept elkészítése:

Krumplileves Frank módra recept

Hozzávalók:
40 dkg tisztított burgonya,
2 dl ecetes-tormás céklasaláta-lé,
1 evőkanál frissen reszelt natúr torma,
10 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon),
3 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
1 teáskanál burgonyaliszt (vagy búzakeményítő),
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál vegeta.

Elkészítés:

      A császárhúst nagyon vékonyka csíkokra vágom és zsírját kis lángon, állandó keverés közben kiolvasztom, majd ráteszem a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. Fedő alatt üvegesre fonnyasztom, ezután rádobom a meghámozott, kis kockákra vágott burgonyát és pár percig együtt pirítom. Ekkor felöntöm hat deci vízzel, beleszórom a vegetát, és puhára főzöm. Csak ekkor öntöm bele a céklalét, meg a közben simára összekevert lisztes tejfölt. A megtisztított, zúzott fokhagymával, valamint a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöld felével fűszerezem. Folytonos keverés közben jól kiforralom, végül belekeverem a reszelt tormát és a maradék petrezselyem zöldet is, de a lángot már elzárom alatta. Lefedve tíz percig hagyom állni, csak ezután tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 55 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: