Korhelyleves kolbásszal recept

Recept elkészítése:

Korhelyleves kolbásszal recept

Hozzávalók:
25 dkg savanyú káposzta,
1 szál füstölt kolbász,
3-4 dl savanyúkáposzta-lé (vagy uborka-lé),
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
só, őrölt fekete bors,
cukor, ízlés szerint,
1 teáskanál pirospaprika.

Elkészítés:

A megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát megfuttatom a forró olajon, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát és 1 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve hozzáadom az apróra metélt savanyú káposztát, és fedő alatt párolom néhány percig. Ez után felöntöm a káposztalével és annyi vízzel, hogy legalább 1 l legyen. Sózom és borsozom, majd 10 percnyi főzés után belekarikázom a bőrétől megfosztott kolbászt. A liszttel simára kevert tejföllel besűrítem. Felforralom, és ízlés szerint csipetnyi cukorral szelídítem.

Elkészítési idő: 50 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: