Májas hurka más módon recept

Recept elkészítése:

Májas hurka más módon recept

Hozzávalók:
1 kg sertésmáj,
1 kg sertéstüdő,
50 dkg húsos tokaszalonna,
20 dkg rizs,
25 dkg zsír,
2 fej vöröshagyma,
só, bors,
pirospaprika,
majoránna,
gyömbér,
ízlés szerint,
2,5 m marhabél.

Elkészítés:

      A májat és a tüdőt gyengén sózott, bő vízben, fedő alatt megfőzzük. A megmosott rizst a máj és tüdő főzőlevében puhára pároljuk. A tokaszalonnát is puhára főzzük. A finomra vágott vöröshagymát zsírban üvegesre pároljuk. A megfőtt májat, tüdőt, szalonnát középfinomra daráljuk, hozzátesszük a rizst és a fűszereket, összegyúrjuk. Az előkészített beleket 25 cm-es párokra töltjük, a belek végeit elkötjük. A hurkákat megabáljuk, ha kiszedtük, hűvös helyen tartjuk felhasználásig. Sütve tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: