Húsvéti torta 1. recept

Húsvéti torta 1. recept

Hozzávalók:
14 deka vaj,
10 deka cukor,
1 csomag Dr. Oetker-féle vanillincukor,
3 tojássárga,
3 szelet puhított csokoládé,
5 deka liszt,
5 deka Dr. Oetker-féle Gustin,
1/2 csomag De. Oetker-féle "Backin" sütőpor,
10 deka mandula,
1/4 kg füge,
3 evőkanál tej,
3 tojásfehérjének habja; gyümölcsíz,
húsvéti cukortojások.
A mázhoz:
3 szelet puhított csokoládé,
2 deka vaj,
15 deka cukor,
1/8 liter víz.

Elkészítés:

      A vajat, cukrot, vanillincukrot és tojássárgát habosra elkeverjük, hozzáadjuk a puhított csokoládét, azután a lisztet, Gustint, a sütőporral, majd a tejet, tojáshabot, legvégül a finomra vágott fügét és mandulát. Zsírozott, lisztezett formában 1 óráig középerős tűznél sütjük. A sütő ajtaját, csak 35 perc elteltével nyissuk ki először. Ha kihűlt, valami pikáns gyümölcsízzel töltjük és csokoládémázzal bevonjuk majd cukorkatojással díszítjük.

Máz: A puhított csokoládét a vajjal tálba tesszük. A cukrot a vízzel sziruppá főzzük és folytonos keverés mellett, a csokoládéhoz öntjük és addig keverjük az egészet, míg a kellő sűrűséget elérte.

vissza a főoldalra