Grízes ropogós recept

Grízes ropogós recept

Hozzávalók:
500 ml tej 200 gr gríz,
50 gr Koronás porcukor,
50 gr mazsola,
50 gr dió,
csipet só,
a panírozáshoz,
2 db tojás,
100 gr liszt,
100 gr zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez,
200 gr sárgabarack lekvár.

Elkészítés:

      Először készítsen nagyon sűrű tejbegrízt. A forrásban lévő tejhez vékony sugárban, állandó gyors keverés mellett szórja hozzá a búzadarát. Ha gyöngyözve forr a tejbegríz és a búzadara is eléggé megduzzadt, vegye le a tűzről, majd keverje el benne a sót és a Koronás porcukrot is. Hagyja teljesen kihűlni. Közben langyos tejbe áztassa be a mazsolát. A hideg tejbegrízbe keverje bele a vágott diót és a beáztatott mazsolát. A masszából készítsen ujjnyi vastag, 10-12 cm hosszú hengereket. Forgassa bele lisztbe, felvert egész tojásba és zsemlemorzsába. Forró olajban süsse aranysárgára. Szedje papírszalvétára, hogy az olajat leitassa róla. Szórja meg vaníliás cukorral, sárgabarack lekvárral tálalja.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók