Almás krémes Ilike módra recept

Almás krémes Ilike módra recept

Hozzávalók:
1 kg alma,
8 egész tojás,
20 dkg finomított kristálycukor,
4 evőkanál víz,
23 dkg rétesliszt,
1 sütőpor,
1 púpos evőkanál kakaó;
A krémhez:
fél liter tej,
1 vaníliás puding,
2 Vaníliás cukor (1 minimum),
1 csapott evőkanál finomliszt,
15-20 dkg Rama margarin,
10 dkg cukor;
Csokimázhoz:
2 evőkanál cukor,
2 ek. kakaó,
2 ek. víz,
5 dkg vaj vagy margarin.

Elkészítés:

      Sütőpapírral kibélelt tepsibe 1kg almát szorosan egymás mellé leszeletelek, vagy kockára vágom (ha szép, egészséges az alma héja, nem kell megpucolni, mert úgy sokkal finomabb). A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverem, hozzáadom a lisztet, a sütőport és a keményre felvert fehérjehabot. Felét az almára simítom, a maradékhoz kakaót keverek, és a sárga rétegre kenem. Úgy sütjük, mint a piskótát. A krémhez a tejben megfőzöm a pudingport és lisztet; a vajat a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összekeverem, a vaníliás cukorról ne feledkezzünk meg. A kihűlt süteményről lehúzom a sütőpapírt, és az alma tetejére kenem a krémet. Végül összefőzöm a csokimázt, bevonom vele a sütit. Szilárdulás után azonnal is fogyasztható. Ez az adag nagy gáztepsire való mennyiség. Ez aránylag gyorsan kész van, szinte el sem lehet rontani.

Elkészítés ideje: 100perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók