Tárkonyos bárányleves recept

Tárkonyos bárányleves recept

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg bárányeleje (vagy báránylapocka),
50 dkg vegyes leveszöldség,
1 csokor friss (vagy 1 evőkanál szárított) tárkony,
2 dl tejföl,
1 kis fej vöröshagyma,
10 dkg kifejtett zöldborsó,
1-1 evőkanál liszt és margarin,
csipetnyi cukor,
1 teáskanál tárkonyecet,
só, törött bors.

Elkészítés:

      Előkészítés: a húst a csonttal együtt kis darabokra vágom, a hagymát felaprítom, a zöldségeket egyforma kis hasábokra vagdosom. A tárkonyt finomra metélem.
a margarint felforrósítom, ráteszem a húsdarabokat, és kevergetés közben fehéredésig pirítom. Ezután hozzáadom a hagymát, azzal is pirítom egy percig, majd felöntöm 1 liter vízzel. Meghintem a sóval, megborsozom és majdnem puhára főzöm. Beleteszem a zöldségeket és készre főzöm. A tejfölt a liszttel, az ecettel és 1 dl vízzel simára keverem, majd a tárkonyt is hozzáadom és belecsorgatom a forrásban lévő levesbe. Kevergetve jól kiforralom, végül picit cukrozom.

Elkészítési idő: 70 perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók